Her finner du mer informasjon om hvordan du sender en regning som AvtaleGiro, direkte til kundens bank.

Hvordan fungerer AvtaleGiro?

Med AvtaleGiro inngår kunden din en avtale med banken sin om at du kan trekke et visst beløp fra kundens konto. Det betyr at du med AvtaleGiro kan sende regninger som trekkes automatisk fra mottagers konto. AvtaleGiro skiller seg fra eFaktura ved at mottageren ikke får noen regning som må godkjennes i nettbanken.

Utsending av AvtaleGiro

Ved utsending av regning med AvtaleGiro, lager du først regningen slik du ellers ville gjort. Når du kommer til valg av forsendelsesmåte, så velger du AvtaleGiro.

Dersom du bruker Masseutsendelse, Fast Oppdrag, eller et system som er integrert via SWS, vil regninger automatisk sendes på AvtaleGiro til alle kunder som har valgt å inngå AvtaleGiro-avtaler.

Send kopi på e-post

Fordi en AvtaleGiro kun er en avtale med banken om automatisk kontotrekk, så vil ikke regningen kunne vises i nettbanken til mottager. Vi anbefaler derfor å sende kopi av regningen på e-post, slik at mottager får bedre oversikt over hva de belastes for, og misforståelser unngås.

Slik sender du kopi av regningen.